27 Mayıs 2010 Perşembe

DAÜ 17. BAHAR FESTİVALİNİ TÜM GÖRKEMİYLE KUTLADI


Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Bahar Festivali’nin 17.si 12 – 16 Mayıs 2010 tarihleri arasında başarıyla düzenlendi. Festivalde atölye çalışmaları, konserler, çeşitli sportif faaliyetler, kortej yürüyüşü, konferanslar ve aktiviteler yer aldı.
İlk günün en dikkat çeken etkinliği Grup Babutsa konseri ile Mazhar Fuat Özkan konseri oldu.
17. Bahar Festivali 12 Mayıs 2010 tarihinde, saat 16.00’da DAÜ Kütüphanesi’ndeki resim sergisi ile başladı. İsmet Değirmenci, Sinan Demirtaş, Turan Aksoy, Ümit İnatçı ve Senih Çavuşoğlu’nun resim sergisi ziyaretçiler tarafından beğenildi.

Aynı gün Gazimağusa şehir merkezindeki Sulu Çember’de başlayan ve DAÜ festival alanında son bulan Festival Yürüyüşü’nde ise renkli görüntüler yaşandı. Festival yürüyüşüne mehteran takımı, DAÜ öğrencileri, Doğu Akdeniz Koleji öğrencileri ve Doğu Akdeniz İlkokulu’ndan minikler de katılarak renk kattı.

MFÖ’NÜN GAZİMAĞUSA ÇIKARMASI
17. Bahar Festivali’nin açılışının görkemli bir şekilde olabilmesi için düzenlenen konserler dikkat çekti. Gecede iki konser birden düzenlendi. İlk olarak sahneye Kıbrıs’ın sevilen gruplarından Babutsa çıkarak sevenleriyle buluştu. Son aylarda Türkiye piyasasında çıkardıkları albüm ile ses getiren Babutsa grubunun performansı festivale katılanlardan olumlu not aldı.
Türkiye’nin en eski grupları arasında gösterilen Mazhar Fuat Özkan, Babutsa’nın ardından sahnede yerini aldı. En son 90’lı yıllarda DAÜ’de sahne alan MFÖ grubu, uzun yıllar sonra yeniden Kıbrıs’ta konser verdi.
Yaptıkları bestelerle müzikseverlerin gönlünde taht kuran MFÖ’ye öğrenciler ve Kıbrıslı sanat severler yoğun ilgi gösterdi.
Muhteşem MFÖ konserine katılanlar MFÖ’nün yeni ve eski şarkılarından oluşan bir birinden güzel parçalarını beğeniyle dinlediler.
OKAN ERSAN İLE OLA ONABULE COŞTURDU
İkinci günün en çok konuşulan etkinliği Kıbrıslı Sanatçı Okan Ersan ile Ola Onabule konseri oldu.
DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, DAÜ kampusunda yer alan festivalin ikinci gününde festival alanında şu spor faaliyetleri düzenlendi: Sokak basketbolu, voleybol, satranç, darts, badminton, şişme balon oyunları, tırmanma duvarı, dekatlon, canlı langırt ve iple koşu.
Festivalin ikinci gününde de ilk gün olduğu gibi öğrenciler ve festivale katılanlar müzik ve dansa doydu. Akşam saatlerinde DAÜ Uluslararası Merkez’e bağlı yabancı uyruklu öğrencilerin sundukları dans gösterilerin izleyenleri büyüledi.

YÜKSEK SADAKAT KONSER VERDİ

Üçüncü günün ünlü sanatçıları ise Yüksek Sadakat grubu oldu. Yüksek Sadakat’ın verdiği konser 22.30’da başladı ve DAÜ kampusuna müzik dolu saatler yaşattı.
Yüksek Sadakat grubunda vokalde Kenan Vural, gitarda Serkan Özgen, bas gitarda Kutlu Özmakinacı, klavyede Uğur Onatkut ve davulda Alpay Şalt yer aldı.
Kuzey Kıbrıs’ta birçok hayranı bulunan Yüksek Sadakat’ıın konseri beğeniyle dinlendi.
VE VOLKAN KONAK, DAÜ İÇİN SÖYLEDİ

15 Mayıs 2010 tarihinde festival alanı son yılların favori ismi ses sanatçısı Volkan Konak’ı ağırladı. Volkan Konak’ın verdiği konser 22.30’da başladı ve yaklaşık 2 saat sürdü.
Son yıllarda yaptığı bestelerle genç yaşlı tüm sanat severlerin gönlünde taht kuran Volkan Konak, yoğun programına rağmen Kıbrıslı hayranlarıyla buluştu.
DAÜ’de ilk kez bir konser için bulunan Konak’ı Kıbrıslı hayranları yalnız bırakmadı.
17. Bahar Festivali 16 Mayıs günü DAÜ Deniz Tesisleri’nde düzenlenen plaj partisi ve eğlencelerle son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder