27 Mayıs 2010 Perşembe

DAÜ Kariyer Günleri’nin Son Gününde Viki Habif ve Abbas Güçlü Öğrencilerle Buluştu

“SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN”

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü’nün (MİKA) organize ettiği ve bu sene beşincisi düzenlenen “Kariyer Günleri”nin son gününde kariyerli kişiler öğrencilerle buluştu.
Girişimcilik konsepti ile gerçeklen etkinlikte Doğan Yayın Kurulu, İcra Kurulu Üyesi ve Reklam Grubu Başkanı Viki Habif ve Doğan Yayın Grubu Eğitim Editörü Abbas Güçlü DAÜ öğrencileri ile sohbet etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Yılmaz ve Doç. Dr. Halil Nadiri de katıldı.
YAPTIĞINIZ İŞ ÖNEMLİ DEĞİL NASIL YAPTIĞINIZ ÖNEMLİ

30 Nisan 2010 tarihinde DAÜ Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda yapılan etkinlikte konuşan Viki Habif, “Medyada Kariyer ve Üniversiteler” konusunda görsel bir sunuş yaptı.
Öğrencilere “ne iş yaptığınız önemli değil, nasıl yaptığınız önemlidir” diye tavsiyede bulunarak konuşmasına başlayan Viki Habif, dünyadaki genç kariyerli kişilerin hayatları hakkında bilgi aktardı.
“Sevdiğiniz işi yapın, alçak gönüllü olun ve kötülük yapmayın” diye kariyerle ilgili fikirlerini sıralayan Viki Habif, öğrencilere yüksek hayaller kurmaları ve bu hayallere ulaşabilmek için çalışmalarını söyledi.
Bir reklamcı olarak yaratıcılığa önem verdiğini ve genç nesillerin yaratıcılık konusunda iyi olduğunu belirten Habif, Doğan Yayın olarak gençlerin yaratıcılıklarına destek için yarışmalar düzenlediklerini kaydetti.
İyi bir reklamcının dikkat çeken, gönül çelen, akılda kalan ve yürekli olan kişilerin olduğunu vurgulayan Habif, daha sonra mikrofonu Doğan Yayın Grubu Eğitim Editörü Abbas Güçlü’ye bıraktı.
MEDYADA EĞİTİM ZOR

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde kısa bir süre önce yine bulunduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Abbas Güçlü, “sizi sevdiğim için yine geldim” dedi. Yaratıcılığın meslek yaşamındaki önemine değinen Güçlü, yaratıcı ve cesaretli olan kişilerin meslekte başarılı olduğunu ifade etti.
Günümüzde iş bulmanın güç olduğunu, üniversite mezunlarının bir çoğunun işsiz gezdiğini belirten Güçlü, kendi yaşamıyla ilgili bir soru üzerine kendisinin eğitim alanında farklılık yarattığını söyledi.
Eğitimin ülke, aile, toplum ve birey için önemli olduğunu kaydeden Abbas Güçlü, medyada da eğitimin önemine dikkat çekti. Meslek yaşamına gazetede başlayan ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte radyo ve televizyon programlarına başladığını belirten Güçlü, şimdi ise internet üzerinden eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.
Medyada eğitimi oturtmanın kolay olmadığını sözlerine ekleyen Güçlü, medyada üzerine yapılan yarışmaları eleştirerek, bu tür yarışmalarda ödül verilen kişilerin yıl içindeki üretkenliğine ve sürekliliğine bakılmasını önerdi.
Konferansın sonunda Viki Habif ve Abbas Güçlü’ye katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür plaketleri takdim edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder